Spesialutstyr til jakten

Spesialutstyr til jakten

Til jakt trenger man selvfølgelig noen ting som er ganske åpenbare, som gevær, kuler, kamuflasjeklær, og kanskje en liten lommelerke til sene kveldstimer i fri natur. Men hva trenger man ellers av spesialisert utstyr når man skal ut på jakt?

Det man trenger til elgjakten

Spesialutstyr til jakten 2 - Spesialutstyr til jakten

Elgjakten har lenge vært den viktigste og mest populære formen for jakt i Norge, så her skal det nettopp handle om elgjakt og det utstyret man trenger til den. Mye av informasjonen i denne artikkelen vil likevel være relevant også for andre typer jakt.

For eksempel er en god stolsekk godt å ha i de fleste jaktformer. Dette gjør det mulig å bruke sekken som stol når man sitter på post. Eller stol – det er kanskje riktigere å si krakk. Husk at dette er noe du skal bære med deg, så det er viktig at sekken med krakken ikke blir for tung. På det annen side er komfort også viktig når man etter hvert skal tilbringe ganske mange timer med å vente på post. For å finne et godt kompromiss mellom vekt og komfort må man nok noen ganger finne seg i å betale litt mer enn det man hadde tenkt. En sekk med lydløst materiale er også lurt.

Spesialutstyr til jakten 1 - Spesialutstyr til jakten

Vi har nevnt jaktradioen i andre artikler, og det er viktig med god lydkvalitet slik at kommunikasjonen bygger opp under ønsket om å ivareta sikkerheten. Gode hodesett gjør at du kan lytte til jaktradioen uten å lage lyd som skremmer elgen. Noen har også med seg en lengre antenne til bruk i ulendt terreng. Blant annet elektronisk utstyr har særlig hundepeilere blitt vanlige og viktige i det siste. Med en slik peiler får du automatisk vite om hunden har los på en elg.

Husk også en kniv med bukåpner, som gjør at du raskt kan ta ut vommen av et byttedyr. Dette er en viktig operasjon som kan få stor betydning for kjøttets kvalitet, så vær kvalitetsbevisst i alle ledd.