Hva må du ha på jaktbutikken?

Hva må du ha på jaktbutikken?

Som alle skjønner, er det aller viktigste utstyret man trenger på jakt gevær og ammunisjon. Men man trenger mye annet, og i denne artikkelen skal vi gi deg en oversikt over det du trenger, særlig av klær og teknisk utstyr.

Bekledning

Hva ma du ha pa jaktbutikken 2 - Hva må du ha på jaktbutikken?

Det er viktig å kle seg riktig når man skal på jakt. Hvis ikke kan du fort få en dårlig opplevelse, og til og med bli latterliggjort av resten av jaktlaget, for det kan være lett å begå nybegynnerfeil hvis man ikke passer på.

Som alltid med klær, er det været og sesongen som er det viktigste for bekledningen også når man skal på jakt. Jo senere på året jakten foregår, jo varmere klær må man nødvendigvis ha på seg eller ha med seg. Ha lag på lag slik at du kan tilpasse temperatur og komfort også i løpet av et døgn med skifter i temperatur, vind, og nedbør.

Det er imidlertid ikke nok å kle seg etter været. Man må kle seg på en egen måte når man går på jakt, og det er greit å ha en slags mentor hvis du er ganske fersk i faget. Hvis du skal gå med hund, kan det være viktig å ikke ha på seg for mye klær. Du vil nemlig fort svette og bli varm etter hvert som dere begynner å bevege dere. Hvis man sitter rolig på post, må man derimot tenke litt annerledes.

Utstyr

Hva ma du ha pa jaktbutikken 1 - Hva må du ha på jaktbutikken?

I dag er vi vant til å bruke mye elektronisk utstyr. Med de høye prisene vi nå finner på elektronikk, er det viktigere enn noen gang å huske på vedlikeholdet. Bruk laderen til å lade alt utstyr regelmessig, i hvert fall hver annen måned. Det er utrolig kjedelig hvis jaktradioen plutselig ikke virker. Apropos radioer får man nå radioer som har både 31 og 155 mhz, og dermed kan erstatte to radioer som man hadde før. Et lurt nytt produkt som gir mindre vekt i sekken og mindre å tenke på.

En klokke med GPS gjør det enkelt å følge med hvor du er, også når det begynner å bli mørkt. I tillegg kan man ha et hundepeilesystem som følger hunden, for å øke sikkerheten.