De beste filmene om jakt

De beste filmene om jakt

Det er laget mange filmer der jakt inngår som et tema, og mange av dem er spennende og underholdende. Noen av dem har blitt klassikere som er kjent verden over, men hvilke er egentlig de aller beste filmene?

Hjortejegeren

Det er veldig vanskelig å komme unna Hjortejegeren når man snakker om jaktfilmer. Dette er en klassisk amerikansk film fra 1970-tallet, men som likevel fremstår som noe som angår oss i dag. Filmen følger tre industriarbeidere som lever et liv preget av Vietnamkrigen. Før de reiser i krigen, drar de på en siste hjortejakt, der karakteren til Robert De Niro viser frem hvor god han er til å skyte. Etter hvert viser filmen hendelsene fra Vietnam, der kompisene blir tatt av Vietcong og ender opp med å bli torturert av barbariske fangevoktere. Etter at de har flyktet fra fienden og dratt tilbake til USA, ser vi at de er blitt ødelagt av opplevelsene sine i krigen. De Niro greier for eksempel ikke lenger å skyte en hjort.

Picnic med døden

En annen klassisk jaktfilm fra samme periode er Picnic med døden, eller Deliverance som den opprinnelig het på engelsk. Dette er kanskje en enda mer utpreget jaktfilm, der vi følger en jakt som sporer av under tragiske omstendigheter. Ute i villmarka møter de tilreisende jegerne på lokale mennesker som er ganske fryktelige, og voldtar den ene av dem. Til slutt greier en av jegerne å drepe en av disse uhyrene med sin pil og bue, men hele turen fortsetter å være et mareritt av verste slag. Noen vil kanskje huske banjoduellen fra denne filmen som for alltid har fått mennesker til å forbinde banjoer med det intetsigende livet på landet.

Filmen er nokså preget av fordommer mot landsbygda og historien, og ideen om at andre deler av USA er tilbakeliggende og perverse. Det blir med andre ord et ganske fordomsfullt perspektiv på livet i deler av landet der de fleste amerikanere aldri har vært.