Om oss

Om oss - Om oss

Hei, og hjertelig velkommen til vårt magasin om alt som har med jakt og jegere å gjøre! Her kan du lese om utstyr og våpen, om guider og hunder, og om de beste filmene om gode (og dårlige) jaktopplevelser. Vi satser på å gi deg alt det beste av informasjon om jaktens verden, og ønsker oss gjerne tilbakemeldinger fra deg som leser. I tillegg anbefaler vi også andre nettsteder som du kan besøke for å finne ut enda mer om disse temaene.

Jakten og mennesket

Det er noe grunnleggende menneskelig ved det å gå på jakt. Riktig nok forbinder vi nok ofte jakt med menn, men i dag er det jo også mange kvinner som liker å være med på forskjellige typer for jakt. Jaktens appell er selvfølgelig at dette er en av de eldste, for ikke å si den eldste, av alle menneskelige aktiviteter. Mesteparten av vår historie på jorden har vi ikke vært bønder, industriarbeidere, eller finansakrobater, men heller jegere, fiskere og sankere. Trangen til å nedlegge bytte er derfor med oss som del av vår genetiske arv, og det er bare rett og rimelig at vi fra tid til annen benytter anledningen til å gå på jakt. Dette er med andre ord ikke en aktivitet som glemmes bare fordi vi bor i en annen type samfunn i dag.

At jakten er så viktig for så mange av oss, er altså slett ingen tilfeldighet. Nettopp derfor synes vi det er viktig å kunne legge til rette for gode jaktopplevelser gjennom den informasjonen vi legger ut på disse sidene. Vi håper at du vil finne mye som er interessant og lærerikt, og at du tar det med deg ut i de store skogene.